We gaan starten met project nummer 3!

Alliantie drie gaat van start. Deze week is er vanuit de Goldschmeding Foundation groen licht gegeven voor het project
Werkgevers weten beter – vooroordelen over 50+ werknemers’.

Samenwerkingspartners
De vier samenwerkingspartners Erasmus Research Center for Media, Communication & Culture (ERMeCC) als onderdeel van Erasmus Universiteit Rotterdam, Amsterdam School of Communication Research (ASCoR) als onderdeel van de Universiteit van Amsterdam, RADAR en AWVN hebben de handen ineengeslagen voor dit project. Oftewel: Wetenschap én praktijk perfect gecombineerd.

Inhoud project
Negatieve beeldvorming over 50+werknemers in de samenleving en bij werkgevers lijkt van invloed te zijn op de problematische arbeidsmarktpositie van deze groep. Hardnekkige stereotypen over oudere werknemers bij werkgevers vormen hierbinnen de kern van het probleem. In dit initiatief wordt ingezet op het tegengaan van de vooroordelen bij werkgevers. Hiervoor worden twee instrumenten ontwikkeld waarmee het stereotype beeld van oudere werknemers kan worden bijgesteld of worden omgedraaid: Een evidence based en in het lab geteste training en een communicatietool.

Op deze pagina kan je meer lezen over dit initiatief.

Vragen?
Neem contact op met ZINZIZ!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven