House of Skills levert bijdrage aan herstel Amsterdamse economie door REACT-EU subsidie

Het EU herstelprogramma EU Next Generation is opgesteld als reactie op de COVID-19 pandemie. Een onderdeel hiervan is het programma REACT-EU, waarmee een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie wordt gestimuleerd.

House of Skills heeft deze subsidie verkregen en gaat met 22 partners in vier verschillende werkpakketten een betekenisvolle bijdrage leveren aan het herstel van de Amsterdamse economie en arbeidsmarkt. Dit betekent een meer op skills georiënteerde onderwijs- en arbeidsmarkt en uitvoering van projecten om de mismatch op de Amsterdamse arbeidsmarkt te verminderen.

Met deze Europese subsidie zet House of Skills in op doorontwikkeling van de skillsinstrumenten en ketenaanpak voor kwetsbare groepen en op zijinstroom in díe sectoren waar in Amsterdam de vraag naar personeel het grootst is. Ze richten zich op groepen in de stad die het hardst getroffen zijn.

De alliantie ‘Help (eigen)wijs grijs op reis’ weet als geen ander hoe belangrijk het is dat de arbeidsmarkt meer Skills-georiënteerd wordt. Zij zorgt ervoor dat mensen met zware beroepen in de ‘technische’ sectoren bouw, infra en installatietechniek een Digitaal Skills Paspoort kunnen laten aanmeten. Zo kunnen zij ook verder als ze na verloop van tijd hun zware beroep niet meer kunnen uitoefenen. Het is dan ook geweldig dat hier subsidie voor is verleend. Om zo werkmismatch in de toekomst te voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven