Resultaten 50+ play on till their retirement bekend!

Tijdens het project 50+ play on til their retirement  werd er een app (in combinatie met een Fitbit) ontwikkeld en geïmplementeerd met als doel onderwijspersoneel inzicht te geven in factoren die van belang zijn voor hun duurzame inzetbaarheid. Daarbij werd gekeken naar onder andere mate van beweging, werkdruk, voeding, slaapkwaliteit en werk-privé balans. Daarnaast hadden ze een-op-een gesprekken met een coach, zodat ze hier gericht mee aan de slag konden. Dit programma is geëvalueerd door Ecorys. Uit de evaluatie blijkt dat deelnemers meer inzicht en bewustwording hebben op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Ook de motivatie van deelnemers om aan hun duurzame inzetbaarheid te werken was verhoogd. 

Werkzame elementen
Uit de evaluatie blijken een aantal werkzame elementen. De deelnemers hebben het gebruik van de Fitibit als heel positief ervaren en zagen het aanvullende programma als een steuntje in de rug om bezig te zijn met hun vitaliteit en gezondheid. Verder waren alle deelnemers heel positief over het persoonlijke rapport en gesprek. 

Het programma kent maatschappelijk gezien veel potentieel. Op het moment is nog onduidelijk of het programma ook leidt tot een verbetering van vitaliteit op de lange termijn.  De resultaten zijn bekend. Lees ze hier: Geleerde lessen | 50plussersenwerk

Heb je vragen of wil je naar aanleiding van deze informatie samenwerken? Neem contact op via het contactformulier of door te mailen naar lisa@zinziz.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven