Verbeter je positie op de arbeidsmarkt door te investeren in digitale vaardigheden met FutureLabNL

Na een succesvolle uitrol in 2021 continueren wij het aankomende jaar FutureLabNL. Dit project is een initiatief binnen het platform Vijftigplussers & Werk, een platform dat zich inzet voor de evaluatie, groei en opschaling van initiatieven die de positie van vijftigplussers ten opzichte van de arbeidsmarkt versterkt. Het project wordt gesubsidieerd vanuit de Goldschmeding Foundation en uitgevoerd in nauwe samenwerking met SER, I.AM Digital en Eelloo vanuit een leven lang ontwikkelen. Wij kijken uit naar een goede samenwerking met deze partners.

Digitale vaardigheden zijn in toenemende mate belangrijk op de arbeidsmarkt en deze worden de aankomende jaren, onder invloed van automatisering en technologische ontwikkelingen alleen nog maar belangrijker. Daarbij is online netwerken voor het vinden van een baan steeds gebruikelijker en niet iedereen in deze doelgroep is digitaal vaardig. Om aansluiting te houden met de arbeidsmarkt en de stap te maken heeft JobOn samen met de partners het FutureLabNL ontwikkeld in 2021.

Uit onderzoek naar de digitale inclusie blijkt dat met name een grote groep vijftigplussers beperkt digitaal vaardig te zijn. Deze digitale kloof openbaart zich al in het sollicitatieproces; een deel van deze doelgroep heeft niet geleerd om zich online te presenteren. Daarbij werken werknemers boven de 50 jaar gemiddeld minstens 14 jaar bij dezelfde werkgever en is er nagenoeg geen tijd vrijgemaakt voor bijscholing. Langdurige werkloosheid kan beter voorkomen worden dan verholpen. Wij richten ons daarom op werkenden die deze vaardigheden voor de toekomst moeten ontwikkelen én op werkloze deelnemers die door dit programma meer kans maken op een baan.

Onafhankelijk onderzoeksbureau Ecorys heeft een uitgebreide impactstudie gedaan onder de deelnemers van het programma van vorig jaar. Met deze aanbevelingen zijn we aan de slag gegaan. De deelnemers van vorig jaar hebben aangegeven om naast de digitale vaardigheden meer inzicht en begeleiding te krijgen met betrekking tot hun persoonlijke ontwikkeling. Met toevoeging van de dienstverlening van onze nieuwe partner Eelloo staat er een nog completer programma voor onze deelnemers.

Wij kijken uit naar een goede samenwerking en verwelkomen de deelnemers bij ons programma FutureLabNL. Voor meer informatie en aanmelding, zie www.jobon.nl of mail info@jobon.nl

Bent u werkgever en geïnteresseerd in bijscholing voor uw medewerkers zodat zij voor de toekomst duurzaam inzetbaar zijn, neem dan contact op met Josée Blanken, operationeel directeur van JobOn en projectleider van FutureLabNL middels een mail naar josee@jobon.nl

JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden

Stichting JobOn is het landelijke netwerk voor iedereen aan zijn/haar loopbaan wil werken. Via een breed netwerk van vrijwilligers worden evenementen georganiseerd om werkzoekenden te informeren en te inspireren. Voor meer informatie kan gekeken worden op www.jobon.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven