Het panel Platform Vijftigplussers & Werk: Conny Kaper

Het Platform Vijftigplussers & Werk heeft een panel dat gevraagd en ongevraagd advies geeft. Hierdoor kunnen wij ervoor blijven zorgen dat waar wij ons voor inzetten ook daadwerkelijk de meeste impact maakt bij vijftigplussers en de maatschappij. In de komende maanden stellen wij graag de leden van het platform panel aan jullie voor. Vandaag: Conny Kaper. Hieronder vertelt zij wie zij is en waarom ze zich graag inzet voor het panel.

Wie ben je?
Ik ben Conny Kaper. Mensen begeleiden om in een lastige arbeidsmarkt weer een plek te vinden, is wat ik het liefste doe. Face to face, online, in mijn werk, als ook privé. Solliciteren is een vak, waar de meeste mensen weinig ervaring mee hebben en tevens een vak dat regelmatig veranderd.  Daar heb ik mijn specialiteit van gemaakt. Daarnaast ervaringsdeskundige en zelf ook ruim 50+! 

Hoe ben je met het Platform Vijftigplussers & Werk in contact gekomen?
Het platform ken ik van Facebook en aangezien alles dat met de arbeidsmarkt te maken heeft mijn interesse heeft, ben ik daarom lid geworden van deze groep.  Ik blijf graag op de hoogte van alle ontwikkelingen en van wat 50 plussers zelf vinden waar zij tegenaan lopen.

Wat zijn volgens jou de grootste obstakels waar vijftigplussers tegenaan lopen?
Voor veel 50 plussers geldt dat zij vaak een lang arbeidsverleden hebben en geen jobhoppers zijn of via via ergens in gerold zijn.  Nooit bewust bezig zijn geweest met hun kwaliteiten,  zichzelf niet op de borst willen kloppen door te benoemen waar ze goed in zijn. Vaak nog een wat ouderwets cv hebben of niet heel handig met de computer zijn.  Dit zijn de zaken waar zij zelf invloed op hebben een waarbij goede ondersteuning kan helpen. Werkgevers hebben vaak nog veel vooroordelen waar het 50 plussers betreft een ook daar valt nog een wereld te winnen en heb ik veel ideeën voor. 

Ik gun iedereen die dat wil een baan, waardoor zij zich nuttig en waardevol voelen, zich aan het einde van een werkdag voldaan voelen, daarmee hun gevoel van eigenwaarde terug vinden.  Wel gaat over veel meer dan geld verdienen is mijn ervaring.  Dat gun ik iedereen!! Ik hoop via dit platform mijn steentje bij te kunnen dragen.

1 gedachte over “Het panel Platform Vijftigplussers & Werk: Conny Kaper”

  1. 27 Jaar basisonderwijs en ruim 6 jaar gewerkt als uitvaartleider, hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. Een persoon met veel ervaring, mensenkennis, doorzettingsvermogen en iemand die midden in het leven staat. Na een reorganisatie zit ik nu een jaar zonder werk. Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging. Niet meer voor de klas of in de uitvaartwereld, maar naar iets geheel nieuws. Kennelijk schrikken mijn achtergrond en leeftijd bedrijven af om met mij in gesprek te gaan. Dat is heel jammer, want ik zou een welkome kracht kunnen zijn. Hopelijk zijn er bedrijven die met mij het gesprek aan zouden willen gaan voor een functie waar ik met- en voor mensen kan werken. Ik ben full-time en op zeer korte termijn beschikbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven