Nieuwe focus voor het Platform Vijftigplussers & Werk

In de afgelopen jaren heeft het Platform Vijftigplussers & Werk zich gericht op drie thema’s: Aan het werk komen, Aan het werk blijven en Beeldvorming. Tot de doelgroep behoorden vijftigplussers met een kwetsbare positie t.o.v. de arbeidsmarkt en hun (potentiële) werkgevers. Binnen deze thema’s en doelgroep zijn er vier mooie initiatieven opgezet, die inzicht hebben gegeven of gaan geven in werkzame bestanddelen en verbeterpunten. Aan het eind van het afgelopen jaar hebben we besloten de thema’s en de doelgroep van het Platform te herzien, met als doel met meer focus meer impact te bereiken.

In januari 2022 heeft onderzoeksbureau Ecorys, aan de hand van literatuur en de resultaten vanuit de lopende allianties, aanbevelingen gedaan die geleid hebben tot een voorzet van de focus. Deze focus is vervolgens voorgelegd aan de Goldschmeding Foundation en getoetst bij een klankbordgroep van vijftigplussers.

Samenvattend zullen wij ons de komende jaren richten op de preventie van langdurige werkloosheid bij (jonge, werkende) vijftigplussers in zware beroepen. De drie belangrijkste hoofddoelen zijn daarbij:

 • Bewustzijn van kwetsbare positie ten opzichte van de arbeidsmarkt creëren;
 • Ontwikkelmogelijkheden kennen;
 • Ontwikkelmogelijkheden benutten.

Hierbij richten wij ons uiteraard niet enkel op de vijftigplusser zelf, maar ook om het systeem rondom de vijftigplusser, zoals werkgevers, overheidsinstellingen en andere betrokkenen.

Klik op de afbeelding hieronder voor een samenvatting van het focusdocument en een visuele presentatie ervan.

Meer weten? Stuur een mailtje naar lisa@zinziz.nl of lissa@zinziz.nl.

2 gedachten over “Nieuwe focus voor het Platform Vijftigplussers & Werk”

 1. Een bijzonder mooie doelgroep
  Mijn organisatie http://www.50-PlusAdviesCentrum.nl zet zich in voor werkgevers die oudere medewerker in dienst hebben
  Mijn speerpunt;

  De onmisbare oudere medewerker, met zijn
  leerschool van het leven. Heeft hem gemaakt wie hij of zij is geworden, een boeiend mens, een inspiratiebron voor velen. Die we zo nodig hebben op de arbeidsmarkt.
  Om deze onmisbare ouder medewerker optimaal te kunnen in zetten, te ontlasten waar nodig en kennis over te laten dragen op de jongere generatie. En andersom natuurlijk ook, want de jongere generatie draagt tegelijkertijd kennis over op de oudere.

  Het blijkt uitstekend te werken als zo’n onmisbare oudere medewerker kennis en ervaring gaat delen met een jongere. De senior specialist werkt dan als een mentor samen met een leergierige junior. Heeft u daar wel eens aan gedacht? Onmisbare kennis blijft in de organisatie, de junior wordt goed opgeleid, de senior wordt ontlast, de kans op ziekteverzuim daalt en u wordt als werkgever echt gewaardeerd. Dit zorgt voor continuïteit. Bovendien bespaart het u kosten.
  Neem vrijblijvend contact op e-mail: info@50-plusadviescentrum.nl of Watsapp: 06-15174408

  1. Hi Harriette,

   Je hebt helemaal gelijk! Wat leuk dat jij je met je organisatie ook voor de vijftigplusser inzet. Wij moeten zeker snel eens praten om te kijken of we iets moois voor elkaar kunnen betekenen. We nemen binnenkort contact op!

   Groeten,
   Lisa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven