In het nieuws: Werkloze 50-plusser komt ook nu niet aan de bak

Nederland heeft te kampen met een krappe arbeidsmarkt, vooral in sectoren zoals de zorg en het onderwijs. Geweldig nieuws voor de vijftigplusser die vaak moeilijker aan een baan komt… toch?

Aanstaande vrijdag om 19.50 op NPO2 is een aflevering van MAX Meldpunt over vijftigplussers, en hun moeilijkheden op de huidige arbeidsmarkt:
Vrijdag op tv: Werkloze 50-plusser komt ook nu niet aan de bak – MAX Meldpunt. Michiel Keizer van onze samenwerkingspartner Stichting Werken voor Elkaar zal hier ook aan het woord komen.

Ook een interessant nieuwsbericht over vijftigplussers en de arbeidsmarkt gelezen/gezien? Laat het ons weten in de reacties!

2 gedachten over “In het nieuws: Werkloze 50-plusser komt ook nu niet aan de bak”

 1. Met name in de non profit vind ik rigide denken aanwijsbaar. Daar moet je precies tussen de lijntjes kleuren qua opleiding en werkervaring, anders kom je er niet tussen.
  Ik denk dat de meeste 50-plussers een carriereswitch willen maken op dit punt in hun leven. Zij hebben genoeg levens- en werkervaring en zullen nieuw werk sneller oppakken.
  Maar dan moet eerst die vastgeroeste mindset in deze sector veranderen om het potentieel te zien. Maak proefplaatsingen onderdeel van werving.
  Oud & jong leert van elkaar op de werkvloer.

  1. Hi Isa,

   Dank je wel voor je reactie en je interessante observaties. Zou je iets meer kunnen zeggen over hoe jij ziet dat dit tot uiting komt in non-profit organisaties? Heb je dit zelf ook meegemaakt? En waarom denk je dat dit juist bij non-profit het geval is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven