Silver Starters biedt kansen voor het vergroten van welzijn vijftigplussers

Bij het Platform Vijftigplussers & Werk vinden wij het belangrijk dat we leren van de lessen uit onze eigen initiatieven, maar ook van de mooie initiatieven die elders worden opgezet. Zo heeft Leyden Academy on Vitality and Ageing een gratis leerprogramma ondernemen voor vijftigplussers opgezet, genaamd Silver Starters. 

Dit succesvolle programma helpt vijftigplussers die met het idee rondlopen voor zichzelf te beginnen, en lijkt ook het welzijn van deze groep te vergroten. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn bijvoorbeeld het verkennen van de markt, het ontdekken van en inzicht krijgen in klantbehoeften- en problemen, maar ook de basiskennis van marketing en verdienmodellen.

Het programma is geëvalueerd door Julia Heidstra tijdens haar MSc Vitality & Ageing. Zij onderzocht de motivatie voor vijftigplussers om mee te doen aan het programma, en wat het programma kan doen voor het welzijn van de deelnemer.

Als het aankomt op de reden van deelname gaven sommige vijftigplussers aan dat zij er al lang droomde voor zichzelf te beginnen. Dit was echter niet de enige reden. Voor een aantal was de deelname ook een manier om een nieuwe start te kunnen maken na ziekte, een manier om om te gaan met de covid-19 pandemie, of een manier om nieuwe loopbaanmogelijkheden te ontdekken. Het overkoepelende thema voor veel deelnemers was de hoop om van een lager naar een hoger niveau van welzijn te kunnen komen.

De deelnemers lieten over het algemeen pro-actief gedrag zien, waarmee ze een positief effect op hun welzijn konden waarmaken. Ze hechtte waarde aan persoonlijke groei, en hadden het gevoel dat deze persoonlijke groei met het Silver Starters programma kon worden bereikt. Ook was het gevoel van vrijheid voor een aantal deelnemers belangrijk voor hun welzijn, een gevoel dat zij via deelname aan Silver Starters wilden bereiken.

Het programma van Silver Starters is op verschillende niveaus een waardevolle activiteit voor vijftigplussers. Silver Starters kan de mogelijkheid bieden ideeën te ontwikkelen, te netwerken en persoonlijke groei door te maken.

Weten hoe de deelnemers het hebben ervaren? Lees dan hier verder.

Meer weten over Silver Starters? Kijk voor meer informatie hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven