Aandacht voor Werkgevers weten beter in nieuw charterdocument Leeftijdsdiversiteit SER

Recentelijk is er en mooi rapport van de Sociaal-Economische Raad (SER) uitgekomen, waarin wordt toegelicht welke voordelen leeftijdsdiversiteit kan bieden op de werkvloer. Heel leuk dat hier aandacht aan wordt besteed!

Het Platform Vijftigplussers & Werk, en specifiek het initiatief ‘Werkgevers weten beter – vooroordelen over 50+ werknemers’ krijgt hierbij ook de aandacht:

“Het platform Vijftigplussers en Werk is gestart met de campagne ‘Werkgevers weten beter – vooroordelen over 50+-werknemers’. De campagne pakt het probleem bij de kern aan.  Tot nu toe was onderzoek naar vooroordelen en stereotypen over 50-plussers op de arbeidsmarkt vooral gericht op het beschrijven en verklaren ervan. Het project wil twee instrumenten te ontwikkelen waarmee het stereotype beeld van oudere werknemers kan worden bijgesteld of worden omgedraaid: een evidence-based training en een communicatietool.”

Lees het volledige rapport hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven