Succesvolle kennisbijeenkomst Platform ‘Vijftigplussers en Werk’

Op donderdag 14 oktober 2021 vond weer een succesvolle kennisbijeenkomst voor het Platform ‘Vijftigplussers en Werk’ plaats bij ZINZIZ bv in Utrecht. Deelnemers, stakeholders en geïnteresseerden van het platform kwamen bijeen om te praten over de stand van zaken omtrent de initiatieven die het afgelopen jaar gestart zijn, en de initiatieven die binnenkort zullen starten.

Claudia Klarenbeek (Volandis) van de alliantie ‘Help (eigen)wijs grijs op reis’ vertelde over de successen, verbeterpunten en toekomst van het lopende initiatief met Skills Paspoorten.
We hoorden van Petra van der Vlugt (JobOn) dat al honderden 50+’ers hadden deelgenomen aan Futurelab50+, om zo hun digitale skills te verbeteren en meer te leren over de carrièremogelijkheden in de digitale wereld.
Linda van der Heijkant (UvA) van het project ‘Werknemers weten beter’ vertelde ons wat zij in de komende maanden gaan doen om de beeldvorming rondom 50+ werknemers te verbeteren.
Ook maakten Teun Aalbers (GainPlay) en Colin Cleeren (VitalFacts) ons enthousiast over hun plannen voor ‘Play on till your retirement’, een project gericht op de duurzame inzetbaarheid van onderwijspersoneel.

Tijdens de afsluitende discussie en borrel was er ruimte om de problemen en oplossingsrichtingen rondom arbeidsparticipatie van 50+’ers te bespreken. Er werden nieuwe contacten gelegd en zagen wij potentiële samenwerkingen ontstaan.

Al met al een geslaagde middag, met veel betrokkenheid en stof tot nadenken voor de toekomst!

Het Platform Vijftigplussers en Werk is mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.

Onze allianties partners:
Help (eigen)wijs grijs op reis:
HAN University of Applied Sciences, TNO en Volandis.
Futurelab50+: JobOn, IAM.Digital, de SER en Stichting Lezen&Schrijven
Werknemers weten beter: ERMeCC (Erasmus University), ASCoR (UvA), RADAR, AWVN/De Normaalste Zaak.
Play on till your retirement: Gainplay, Vitalfacts, Open Universiteit Heerlen, Scholengemeenschap Dunamare

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven