Eerste resultaten van Platform Vijftigplussers en Werk zijn positief

Ecorys monitort en evalueert de allianties die zijn opgericht binnen Platform Vijftigplussers & Werk. Inmiddels hebben de eerste twee allianties hun eerste kwartaal achter de rug. Door het afnemen van online en telefonische vragenlijsten, hebben wij de eerste resultaten verzameld. De eerste deelnemers aan het programma FutureLab 50+ zijn enthousiast, iedereen kan het programma aanbevelen. Zij zijn zich door het programma vooral meer bewust van hun eigen digitale vaardigheden. Ook de eerste deelnemers aan het digitale skills paspoort zijn begonnen. Zij werken allen in de bouw en zien dat het belangrijk is om te zorgen dat ze niet te lang zwaar fysiek werk  blijven uitvoeren. De allianties lopen nog tot eind 2021.

Platform Vijftigplussers & Werk is door Goldschmeding Foundation in het leven geroepen om de arbeidsparticipatie van vijftigplussers te vergroten: enerzijds door kwetsbare vijftigplussers te ondersteunen bij het vinden of behouden van werk, anderzijds door het bewustmaken van werkgevers om te investeren in de ontwikkeling van deze doelgroep. Binnen het platform worden diverse allianties opgericht die deze doelen nastreven op innovatieve wijze. Lees hier meer over de doelen en activiteiten van de allianties. Ecorys ondersteunt de allianties bij het formuleren van hun doelstellingen, het in beeld brengen van de werkzame bestanddelen, en het onderzoeken van de effectiviteit van de allianties en het platform.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven