Inspiratiedocument: Samen toewerken naar een meer skillsgerichte arbeidsmarkt

De SER Actie-agenda leven lang ontwikkelen (LLO) richt zich op het versterken van de leercultuur in Nederland. Eén van de kernthema’s daarvoor is het beter zichtbaar maken en waarderen van vaardigheden, competenties en kennis (skills) van werkenden en werkzoekenden. Dit is belangrijk om goed te kunnen duiden welke waarde mensen hebben opgebouwd voor de arbeidsmarkt en wat eventueel nodig is om een betere match te kunnen maken met de vraag.

Dit kernthema sluit natuurlijk helemaal aan op onze alliantie “Help (eigen)wijs grijs op reis”, waarin Jos Sanders (HAN) en Claudia Klarenbeek (Volandis) samen met verschillende 50+ medewerkers uit de bouw met skillspaspoorten aan de slag zijn.  

Wij worden er heel blij van dat de SER nu ook een inspiratiedocument gepubliceerd heeft waarin dit thema centraal staat. In dit inspiratiedocument wordt door een groot aantal mensen vanuit onderwijs, onderzoek, sociale partners, EVC-aanbieders, regionale samenwerkingsverbanden gericht op leven lang ontwikkelen, UWV en SBB gezamenlijk uiteengezet wat er voor nodig is om dit te realiseren. Ook Jos Sanders, de projectleider van onze alliantie, heeft hieraan meegewerkt.

Toewerken naar een meer skillsgerichte arbeidsmarkt is voor iedereen een goede ontwikkeling, maar dat het zeker ook voordelig kan zijn voor onze vijftigplussers maakt ons natuurlijk extra enthousiast!  

Wil je meer lezen over de publicatie en/of het inspiratiedocument zelf bekijken? Klik dan hier.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven