Internationale internetdag


Afgelopen donderdag, donderdag 29 oktober, was het internationale internetnetdag. Internet is niet meer uit onze levens weg te denken. We vinden er alles wat we zoeken. We vinden er recepten, de geschiedenis van historische figuren of informatie over films, landen, mensen, we kopen er auto’s, kleding, meubels en eten. Het voelt bijna alsof we nooit geen internet hebben gehad.

Maar digitale kennis is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Wanneer je hier niet mee bent opgegroeid kan het nogal een bizarre en onoverzichtelijke wereld zijn, die online realiteit. In de jaren 90, dertig jaar geleden, werd het internet meer en meer beschikbaar voor de ‘gewone’ burger. Maar denk eens aan de vijftigplusser van nu. Hij is niet grootgebracht met alle eindeloze mogelijkheden aan apps, downloads, uploads, QR codes en streams.

Het hebben van digitale kennis en digitale vaardigheden is niet alleen erg handig en scheelt ons veel tijd, weten hoe je online dingen moet opzoeken is ook nog eens noodzakelijk. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar vacatures die tegenwoordig bijna allemaal online staan, of wanneer je voor je werk veel online moet zijn. In deze situaties kan je niet meer om de noodzaak van digitale kennis en vaardigheden heen.

De problemen die vijftigplussers op de arbeidsmarkt kunnen (!) (uiteraard zijn er ook vijftigplusser die zich goed kunnen redden in de online wereld) ervaren is in dit platform ook een belangrijk aandachtspunt. Dit zal dan ook de focus worden in minstens één van de projecten. Stay tuned voor de start van onze volgende initiatieven…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven