De eerste alliantie gaat van start!

Goed nieuws! De eerste alliantie ‘Help (eigen)wijs grijs op reis’ gaat van start. Na een succesvol voortraject waarin we druk bezig zijn geweest met het schrijven van het projectvoorstel- en plan, gaan we nu echt beginnen.

De eerste alliantie gaat van start!

De alliantie bestaande uit de partijen HAN UAS, Volandis en TNO is de eerste alliantie die kan beginnen met hun initiatief. Eind oktober houden we een kick-off en daarna kunnen de partijen daadwerkelijk met een mooie groep vijftigplussers aan de slag!

Op wie en wat richt dit initiatief zich precies?

  • Subdoelgroep: Vakmensen van 50 jaar en ouder die werkzaam zijn in de zware beroepen in de sectoren bouw, infra en installatietechniek
  • Hoofdthema: Aan het werk blijven
  • Subthema’s: Duurzame inzetbaarheid binnen eigen organisatie, mobiliteit richting ander werk & leven lang ontwikkelen
  • De impact die we willen bereiken: We willen ervoor zorgen dat (1) vakmensen gemakkelijker en sneller over de arbeidsmarkt kunnen bewegen (2) dat ze langer, productief en gezond door kunnen werken tot de AOW gerechtigde leeftijd (3) het voorkomen van uitval naar werkloosheid en/of AO regeling en (4) een actievere deelname van vakmensen van vijftig jaar en ouder aan een leven lang leren en grotere intentie daartoe.
  • Hoe willen we dat doen? Door samen met vakmensen te werken met een Digitaal Skills Paspoort (DSP). Het DSP geeft vijftigplussers snel inzicht in de eigen actuele skills set én in de ontwikkeling daarvan. Dit geeft hen meer vertrouwen in de eigen arbeidsmarktwaarde en in het eigen leervermogen. Komt dit vertrouwen er? Grote kans dat ze zich dan gemakkelijker en sneller over de arbeidsmarkt kunnen en zullen bewegen en meer uit een leven lang ontwikkelen kunnen en wíllen halen!

Meer weten? Ga eens naar de pagina ‘Help (eigen)wijs grijs op reis’. Je kunt deze vinden onder het kopje ‘initiatieven’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven