Kick-off Initiatief Groener doen: skills paspoorten voor 50+

De start van het initiatief Groener doen is een feit! Het is een verlenging van het project Help (eigen)wijs grijs op reis dat in 2020 startte, en is tot stand gekomen doordat de resultaten van het eerste loopjaar eens goed onder de loep zijn genomen. De verbeterpunten zijn doorgevoerd, waardoor we dit jaar nóg meer impact willen gaan maken.

Wat gaan we doen? 
Het Digitale Skills Paspoort geeft vijftigplussers snel inzicht in de eigen actuele skills set en in de ontwikkeling daarvan, wat hen ook meer vertrouwen geeft in de eigen arbeidsmarktwaarde en in het eigen leervermogen. Daarmee wordt niet alleen de mobiliteit, maar ook de ontwikkeling bij vaklieden gestimuleerd. De basis is ook in het project ‘Groener Doen: deel 2’ het vullen van het DSP, het reflecteren op het DSP, en het ondernemen van acties samen met de DIA/EVC adviseur. Gebaseerd op de resultaten uit het eerste loopjaar, verschuiven we ten opzichte van het vorige project de aandacht op meerdere vlakken:

  • Meer aandacht voor het voortraject met de focus op het creëren van bewustzijn bij zowel werkgever als werknemer over de mogelijke (toekomstige) kwetsbare positie van de vijftigplusser op de arbeidsmarkt.
  • Bij werving en begeleiding van kandidaten specifieke aandacht besteden aan de aanwezigheid van digitale vaardigheden en waar nodig deze verbeteren.
  • Met verhelderende communicatie voorkomen dat het DSP vooral als outplacement traject wordt gezien in plaats van een ontwikkeltool.
  • Meer werken in groepen in plaats van individueel bij het werken aan zelfinzicht en perspectief en het DSP.
  • Richten op de bijdrage van het DSP aan arbeidsmarkttranisities naar zogenaamde klimaatbanen, wanneer de deelnemers zelf een andere baan zouden willen (binnen hetzelfde bedrijf).
  • Ook richten op vijfenveertigplussers, om zo te voorkomen dat iemand er ‘te laat bij is’.
 
Meer informatie? Kijk op de pagina van het initiatief, of mail naar lisa@zinziz.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven