Vervolg voor project digitale skills paspoorten bij vijftigplussers

Goed nieuws! Het project ‘help (eigen)wijs grijs’ waarin vakmensen van 50 jaar en ouder met Digitale Skills Paspoorten (DSP’s) aan de slag gingen, heeft goedkeuring voor een vervolg! Het project gaat ‘Groener Doen’ heten. Dit omdat er ook aandacht komt voor de klimaatbanen.

Naar ons idee weer een mooi initiatief waarmee we uiteindelijk een groot verschil kunnen gaan maken op de arbeidsmarkt (maar nu in eerste instantie in de Bouw & Infra en Installatietechniek). Namelijk het verminderen van de grote focus op diploma’s d.m.v. de paspoorten, waardoor mensen zich gemakkelijker over de arbeidsmarkt kunnen bewegen. Wij zijn enthousiast over het feit dat alle geleerde lessen uit het vorige project meegenomen zijn in dit project en dat er aanpassingen zijn gedaan om de potentie die zit in het gebruik van DSP’s door vijftigplussers er echt uit te halen. Wat voor aanpassingen? Bijvoorbeeld meer aandacht voor het wervingstraject, de samenwerking tussen werkgever en werknemer en dat er in groepen gewerkt kan gaan worden.

Meer weten of als werkgever/nemer in de bouw meedoen? Neem contact op!

En voor de volledige beschrijving: Hou onze LinkedIn en website in de gaten!

Wil je meer weten over de Digitale Skills Paspoorten of de resultaten uit het eerste jaar? Klik dan hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven