Meer inzicht voor onderwijspersoneel in eigen duurzame inzetbaarheid

Op 17 januari jl.. vond de afsluitende sessie van het project 50+ play on til their retirement plaats via een online bijeenkomst. Tijdens deze sessie werd er teruggeblikt op het afgelopen jaar, werden de resultaten van het onderzoek van Ecorys besproken en werd er nagedacht over mogelijke vervolgstappen in 2023.

Tijdens het project 50+ play on til their retirement  werd er een app (in combinatie met een Fitbit) ontwikkeld en geïmplementeerd met als doel onderwijspersoneel inzicht te geven in factoren die van belang zijn voor hun duurzame inzetbaarheid. Daarbij werd gekeken naar onder andere mate van beweging, werkdruk, voeding, slaapkwaliteit en werk-privé balans. Daarnaast hadden ze een-op-een gesprekken met een coach, zodat ze hier gericht mee aan de slag konden. Dit programma is geëvalueerd door Ecorys. Uit de evaluatie blijkt dat deelnemers meer inzicht en bewustwording hebben op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Ook de motivatie van deelnemers om aan hun duurzame inzetbaarheid te werken was verhoogd. 

Werkzame elementen
Uit de evaluatie blijken een aantal werkzame elementen. De deelnemers hebben het gebruik van de Fitibit als heel positief ervaren en zagen het aanvullende programma als een steuntje in de rug om bezig te zijn met hun vitaliteit en gezondheid. Verder waren alle deelnemers heel positief over het persoonlijke rapport en gesprek. 

Het programma kent maatschappelijk gezien veel potentieel. Op het moment is nog onduidelijk of het programma ook leidt tot een verbetering van vitaliteit op de lange termijn.

In de komende maanden worden de resultaten vertaald naar concrete aanpassingen in het programma, waardoor er in de toekomst nog meer impact behaald kan worden voor de duurzame inzetbaarheid van onderwijspersoneel.

Ook geïnteresseerd in dit programma? Wil je meer weten over de resultaten? Neem contact op via het contactformulier of door te mailen naar lisa@zinziz.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven