Internationale dag van de ouderen

Internationale dag van de ouderen

Hoera! Vandaag, 1 oktober, is het internationale dag van de ouderen.

Op 14 december 1990, heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 1 oktober uitgeroepen tot Internationale dag van de ouderen. Door een speciale dag in het teken van de ouderen te plaatsen, erkende de Verenigde Naties het belang van aandacht voor de ouderen op de wereld.

Thema’s waarvoor de Verenigde Naties zich inzetten zijn onder meer: De zorg voor ouderen in ziekenhuisomgeving verbeteren, maar ook strijden tegen de uitsluiting en de eenzaamheid van ouderen. In tegenstelling tot andere (met name oosterse) culturen waarbij soortgelijke feesten in het teken staan van respect voor de ouderdom en de gebreken die daarmee gepaard zijn, gaat het bij dit feest in de westerse wereld toch om de vitaliteit van mensen boven de 55. En dat laatste – in combinatie met werk – past natuurlijk precies bij ons platform.

We vinden het dan ook een mooi moment om aan te kondigen dat we eind dit jaar met een nieuw initiatief komen: Eentje rondom vitaliteit en duurzame inzetbaarheid! Dus geheel passend bij het internationale karakter van vandaag: “Stay tuned…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven