Hoogleraar Annet de Lange over de meerwaarde van oudere medewerkers

Een mooi stuk van hoogleraar Annet de Lange over de meerwaarde van oudere medewerkers. Want vooroordelen… Dat is iets waar senioren nog wel eens mee te maken hebben.

Hoogleraar Annet de Lange over de meerwaarde van oudere medewerkers

Vooroordelen. Dat is iets waar senioren nog wel eens mee te maken hebben. Zo wordt er gedacht dat 55-plussers minder productief zijn dan jonge werknemers. Hoogleraar Annet de Lange vertelt in haar blog voor Nationale Nederlanden waarom deze vooroordelen onterecht zijn. Zij ziet oudere, ervaren werknemers juist als een grote meerwaarde, zolang ze op de juiste manier aan het werk blijven.

Maar hoe doe je dat dan? Annet de Lange, hoogleraar ‘Succesvol ouder worden op het werk’ aan de Open Universiteit én lector Human Resource Management op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), raadt een algemeen beleid voor alle oudere werknemers in een bedrijf of organisatie af. Ze pleit eerder voor maatwerk: “Dat is dé manier om ouderen in je organisatie goed in te zetten. Plan individuele ontwikkelgesprekken met je werknemers en vraag waar ze behoefte aan hebben. Loopbaancoaching? Ergonomische aanpassingen op de werkplek? Een yogales? Of meer tijd voor mantelzorg?”

Uiteraard stipt Anne de Lange nog meer zaken aan in haar blog. Zo bespreekt ze wat omscholingen of generatieregelingen kunnen betekenen voor oudere werknemers. Haar hele blog lezen? Dat kan hier.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven