Vrij reizen over de Nederlandse arbeidsmarkt


Centraal in het initiatief ‘Help (eigen)wijs grijs op reis’ staat het skills paspoort. Dit initiatief is zeker niet het eerste project waarin met het skills paspoort gewerkt wordt. Steeds vaker zien we het om ons heen! Onlangs is het eerste (deel)onderzoek, uitgevoerd door Saxion, over de maatschappelijke waardering van een skills-paspoort verschenen. In dit onderzoeksproject wordt onderzoek verricht naar de randvoorwaarden waaraan een skills-paspoort zou moeten voldoen, zoals de financiële bijdrage die werkgevers en werknemers willen leveren en de informatie die werknemers willen delen. Belangrijk om erbij te vertellen: Het gaat daarbij over een skills-paspoort in het algemeen en niet om het specifieke paspoort voor de vakmensen van vijftig jaar en ouder.

De rapportage is te downloaden via de kennisbank van Instituut Gak. Als je meer van luisteren dan lezen houdt, dan kun je je ook aanmelden voor de online presentatie van het eerste deelonderzoek rond skills paspoorten. Deze vindt plaats op donderdag 4 maart van 10.30 tot 12.00 via Teams. Ben jij werkgever en zou je ook met skills paspoorten aan de slag willen? Dan is de presentatie zeker aan te raden! Hier kun je je aanmelden.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven