Uit het nieuws: Een exoskelet als oplossing


Uit het nieuws: Een exoskelet als oplossing  voor zware werkzaamheden.

Een exoskelet is een extern ‘skelet’ dat aan het lichaam van de medewerker wordt vastgemaakt, om het zware werk beter vol te kunnen houden. In tegenstelling tot een brace, werkt een exoskelet mee doordat gebruik wordt gemaakt van de combinatie van energie van de gebruiker en de zwaartekracht. Dit klinkt misschien als iets futuristisch, maar niets is minder waar.

EW Facility Services is samen met Pre-Tec begonnen om exoskeletten (en verschillende braces) te testen voor schoonmakers. Ligtenstein-van Bree (EW Facility Services) vertelt dat de houding van de medewerker de basis is voor het fysiek gezond halen van de pensioengerechtigde leeftijd in de schoonmaak. Dit skelet moet ervoor zorgen dat de houding van schoonmakers wordt verbeterd, het werk lichter wordt gemaakt en zo de fysieke gezondheid wordt verbeterd. Op deze manier kunnen schoonmakers hun werk tot op latere leeftijden volhouden. 

Meer lezen? Klik hier.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven