Groen licht project ‘50-plussers: digitaal bewust én bekwaam’

Ook de tweede alliantie gaat van start! Deze week is er vanuit de Goldschmeding Foundation groen licht gegeven voor het project ’50-plussers: digitaal bewust én bekwaam’. Een online programma met als doel om 500 werkzoekende 50-plussers digitaal bewuster en vaardiger te maken om zo hun kansen op de arbeidsmarkt duurzaam te vergroten. Op een ludieke, innovatieve en effectieve manier wordt men meegenomen in de kansen die de nieuwe digitale wereld biedt.

Samenwerkingspartners
De vier samenwerkingspartners Stichting JobOn, SER, IAMDIGITAL en Stichting Lezen en Schrijven hebben de handen ineengeslagen voor dit project.

Inhoud Project
Iedere maand begint er een nieuwe groep. De deelnemers doorlopen in tien dagen met elkaar online de diverse onderdelen: escape room (kennismaking met digitale vaardigheden), inspiratiesessie, digitale scan met inhoudelijk verdiepingsprogramma en het geheel wordt afgesloten met een slotevent. Tijdens dit slotevent gaat ieder aan de slag met de opgedane inzichten en worden de uitkomsten van de digitale scan en e-learning omgezet in een persoonlijke nulmeting. Hoe digitaal vaardig ben je? Indien gewenst wordt dit gevolgd door een adviesgesprek met een coach waarin de vervolgmogelijkheden worden vastgesteld aan de hand van de speciaal ontwikkelde menukaart. In deze menukaart vind je een overzicht van alle vervolgmogelijkheden/aanbieders van digitale trainingen in heel Nederland.

De komende maanden worden de bovenstaande onderdelen ontwikkeld, getest en doorontwikkeld. In februari/maart 2021 gaan de eerste doorontwikkelde programma’s lopen.

Vragen?
Neem contact op met ZINZIZ of met de projectleider: Inge Laagewaard (inge@jobon.nl of 0637432265).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven