De kracht van mentorschap gaat van start!

Het initiatief De kracht van mentorschap is van start gegaan! In dit project volgen vijftigplussers een programma om mentor te worden. Zij helpen vervolgens jonge nieuwkomers bij het zoeken naar een baan en bij andere obstakels.

Waar gaan we iets aan doen?
In Nederland ervaren mensen boven de 50 jaar vaak een gebrek aan waardering voor hun kennis en ervaring op de arbeidsmarkt. Werkgevers zijn zich onvoldoende bewust van de waardevolle kwaliteiten die oudere werknemers met zich meebrengen. Dit project heeft als doel om ontwikkeling en zelfvertrouwen te stimuleren bij vijftigplussers, door hen te laten fungeren als mentor voor een jongere nieuwkomer. Hierdoor kunnen zij hun competenties, vaardigheden en mindset verbeteren, wat bijdraagt aan hun duurzame inzetbaarheid. Daarnaast willen we werkgevers betrekken en faciliteren bij het ontwikkelen van deze kwaliteiten bij oudere werknemers. Door de evaluatie van dit project kan ook inzicht worden verkregen in de werkzame elementen rondom de werving van werkgevers, wat ook relevant is voor de maatschappij.

 Meer informatie over het initiatief? Kijk op de pagina van het initiatief, of mail naar lissa@zinziz.nl.
Ben je een organisatie die mee zou willen doen? Neem dan contact met ons op!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven