Inspiratiesessie Samenwerken aan een inclusieve arbeidsmarkt

Vorige maand vond het event “samen werken aan een inclusieve arbeidsmarkt” plaats. Een waardevolle middag, waar wij samen met Platform Jongeren & Werk, Platform Nieuwkomers & Werk en Platform Werk inclusief Beperking interessante sessies hebben mogen organiseren en bijwonen.

 

Na de kick-off met een heerlijke lunch werden we meegenomen in de ervaringen van verschillende mensen uit de focusgebieden van de verschillende platforms rondom hun eigen arbeidsmarktparticipatie. Enorm belangrijk, want onze initiatieven starten juist bij deze mensen en hun ervaring. Het panelgesprek scheen een mooi licht op het doorzettingsvermogen en de durf om te vragen van een groep mensen die misschien niet altijd alle factoren mee heeft. De uitdaging aan ons is om hier op een passende manier recht aan te doen.

 

Na een korte pauze mochten de platforms zelf in actie komen. Onze platformmanager Lissa Hollmann gaf samen met Soraya Shawki van Platform Nieuwkomers & Werk een inspiratiesessie over duurzame verbinding aan de organisatie. Samen met de groep deelnemers werd er nagedacht over valkuilen rondom duurzaam dienstverband en mogelijke oplossingen. Hierop volgden mooie gesprekken waarin de groep ook elkaar wist te inspireren. Ook kwamen er best concrete oplossingen naar voren. Zoals dat het hebben van een ‘HARRIE’ in de organisatie kan helpen blijvende succesvolle participatie van kwetsbare doelgroepen op de werkvloer te realiseren. Voor meer informatie: www.ikbenahrrie.nl.

 

Platform collega Lisa Knelange mocht samen met Harry Michon van Platform Werk inclusief Beperking inspiratie geven over het onderwerp matching, waarbij o.a. speciale aandacht ging naar hoe om te gaan met stereotypering. Zo vergeten we weleens voorbij de kwetsbaarheid te kijken en de voordelen te zien van een unieke uitgangspositie op de arbeidsmarkt. Zo weten we bijvoorbeeld dat de 50plusser vaak mentaal stabiel is en veel ervaring heeft.

Uniek aan deze dag was het zien van zoveel verschillende perspectieven. Onmisbaar daarin was ook de Q&A met Jojanneke van der Toorn (professor LHBT inclusie op het werk aan de Universiteit Leiden en Universitair Hoofddocent Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht), Diem Do (oprichter Codegorilla en Alyx) en Michiel Muller (ondernemer en mede-oprichter Picnic). Mooi om te zien hoe ondernemers zich met passie inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt en zichzelf daarin blijven heruitvinden!

Voor meer informatie mail lisa@zinziz.nl.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven