Een van de gezichten achter FutureLab 50+: Tara

Een van de gezichten achter FutureLab 50+: Tara

Sinds februari 2021 is FutureLab50+ van start. Veel deelnemers hebben FutureLab al weten te vinden. En met wie krijgen ze dan te maken? Dat zou zomaar met Tara Velis (27) kunnen zijn. Ze is trainer bij FutureLab50+ en heeft een missie: Werkzoekende mannen en vrouwen van boven de vijftig stimuleren om (meer) in de digitale wereld te duiken. Tara is geïnterviewd over haar rol als trainer bij het FutureLab 50+ project.

Online bijeenkomsten om de 50-plussers bij te spijkeren. Dat is vast geen eenvoudige klus? 

“Laat ik vooropstellen dat ik het heel leuk vind om sociaal-maatschappelijke impact te mogen leveren. Wat dat betreft ligt deze missie in het verlengde van wat JobOn doet. Het is op de eerste plaats heel uitdagend want het ervaringsniveau verschilt nogal. Sommige mensen denken dat ze totaal niet vaardig zijn maar snappen stiekem toch best veel. Anderen zijn nog niet in staat om een computer op te starten. Het is leuk dat ik mijn kennis en expertise over mag brengen en mensen mag prikkelen en empoweren, zodat ze zelf dingen gaan doen en ze zich realiseren dat dit niet alleen weggelegd is voor de jonge generatie.”

Maar de 50-plussers moeten mee. Anders ben je kansloos op de arbeidsmarkt. Of..?

“Dat klink wat cru maar het komt daar wel op neer. De doelgroep waar we voor werken is op zoek naar een baan en in 90% van de vacatures zit een digitale component, waarin je enige vorm van handigheid moet hebben. Heb je nul verstand van computers dan blijven er weinig banen over. Vanuit het perspectief van werk zoeken is het van belang dat zij de basics onder de knie krijgen zodat ze goed kunnen samenwerken met collega’s, soepel kunnen delen en begrijpen hoe alles een beetje werkt. En je hoeft echt niet te kunnen programmeren of een geavanceerd machine learning-algoritme te kunnen creëren. Op de werkvloer wordt wel verwacht dat je mee kunt komen en weet wat bepaalde termen inhouden, zodat je kunt meepraten en meedraaien. En als jij tijdens een sollicitatiegesprek kunt aantonen dat je over bepaalde digitale vaardigheden beschikt, dan heb je hoogstwaarschijnlijk een streepje voor.”

Dus jouw missie is: 50-plussers digitaliseren?

“Nee, het is mijn missie om de deelnemers aan ons programma enthousiast te krijgen voor de verschillende mogelijkheden. En ik wil graag laten zien dat de digitale wereld niet zo angstaanjagend is als velen denken.”

Wil je het hele interview lezen? Klik dan hier


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven